Volledig scherm
PREMIUM
Een schapendoes. © ANP

‘Pitbullachtige’ hond bijt vrouw en hond op terras in Zutphen: ‘Hij beet in zijn strot en liet niet meer los’

Hij heeft er slapeloze nachten van en is zich rot geschrokken. De vrouw en hond van Eric Hennekam zijn afgelopen weekend op een terras in Zutphen gewond geraakt na een aanval door een ‘pitbullachtig beest’. ‘Hij beet onze hond in zijn strot en liet niet meer los’, zegt hij op Twitter. Let op: de eigenaar heeft bij de tweet een heftige foto van zijn toegetakelde hond gezet.

Quote

Ik wil voorkomen dat er nog meer van deze bijtinci­den­ten plaatsvin­den

Eric Hennekam

Hennekam wil zijn verhaal niet nogmaals vertellen, laat hij desgevraagd via de telefoon weten. ,,Ik heb twee nachten heel slecht geslapen’’, zegt hij. Boos is hij niet. ,,Ik wil voorkomen dat er nog meer van deze bijtincidenten plaatsvinden.’’ Dat is ook de reden dat hij zijn verhaal wél online heeft gezet. 

Het is zaterdag als Hennekam en zijn vrouw gezellig op het terras zitten in Zutphen. Ineens wordt zijn hond, een schapendoes, aangevallen door wat hij een ‘pitbullachtig beest’ noemt. Dat ‘beest’ bijt de hond van Hennekam in zijn strot en laat niet meer los. Gevolg volgens Hennekam: ‘Een chaos’. Zijn vrouw wordt ook gebeten en zijn hond moet naar de operatiekamer van de dierenarts. De hond heeft volgens zijn baasje 25 hechtingen.  Hennekam probeerde na het gebeuren aangifte te doen, maar dat kon volgens hem niet.