Voorzitter en oprichter van de Brummense stichting Onze DROOM Sonja Leemkuil (66) hoopt met een petitie de gemeenteraad van Brummen duidelijk te maken hoe belangrijk de stichting is voor eenzame mensen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter en oprichter van de Brummense stichting Onze DROOM Sonja Leemkuil (66) hoopt met een petitie de gemeenteraad van Brummen duidelijk te maken hoe belangrijk de stichting is voor eenzame mensen. © Jeroen Jazet

Plek voor eenzame mensen in Brummen dreigt te verdwijnen: ‘Het zou een ramp zijn voor de bezoekers’

De Brummense stichting Onze DROOM is radeloos. De gemeente wil het pand van de stichting -  dat ontmoetingen organiseert voor eenzame mensen -  verkopen. Daarom moet ze op zoek naar een nieuw onderkomen, maar dat is bijna onmogelijk omdat ze het financieel niet breed heeft. Met een petitie hoopt Onze DROOM de gemeenteraad te overtuigen het burgerinitiatief te behouden. ,,Dit is onze laatste strohalm.”

3 reacties

 • Simone Andrea

  2 jaar geleden
  Ik ben van mening,dat het initiatief geweldig is, maar vind niet dat de gemeente jullie probleem moet oplossen.Idd Plein 5 is er.Wellicht dat daar een lokaal beschikbaar is op bepaalde tijden, om jullie initiatief ( deels) voort te zetten?
 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Het burgerinitiatief brummen voor dag besteding,en gezelligheid moet je niet sluiten,vooral voor ouderen is dit heel belangrijk en geeft meteen een idee hoe het met deze mensen gaat,het alternatief is professionele opvang en dat is onpersoonlijker,duurder,gebonden aan allerlei voorwaarden en dergelijke
 • Rijpstra

  2 jaar geleden
  Daar is plein 5 toch voor .... Of een ruimte bij tolzicht....