Volledig scherm
2015-01-22 12:54:29 GRONINGEN - Een politieagent op straat naast een politieauto. ANP XTRA KOEN VAN WEEL © ANP XTRA

Politie pakt Zutphense ‘boerderijbende’ en wil agrarische gereedschappen teruggeven

De politie denkt een einde gemaakt te hebben aan een reeks diefstallen bij voornamelijk agrarische bedrijven in de omgeving van Zutphen. Vijf mannen zijn aangehouden en de politie probeert de gestolen goederen terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaren. 

De groep pleegde de diefstallen in verschillende samenstellingen. De mannen, waarvan drie (21, 30 en 47 jaar oud) uit Zutphen en de andere twee uit Velp en Ede, gingen bijna dagelijks op pad. De inbraken werden voornamelijk gepleegd bij boerderijen in het buitengebied. 

Zogenaamd op zoek naar oud ijzer

Verschillende keren werden de mannen op heterdaad betrapt op het erf van een boer, waarna ze aangaven op zoek te zijn naar oud ijzer. Daarna verlieten ze het erf weer.  De vijf mannen zijn dinsdag 10 september aangehouden. 

De politie trof bij doorzoekingen onder andere zitmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen, bladblazers, boormachines en slijpmachines aan. In een woning van een verdachte werden tevens verdovende middelen gevonden.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.