Volledig scherm
De arrestatie aan de Voorsterweg in Empe. © Redactie de Stentor

Politie verricht twee arrestaties na inbraak in Empe

De politie heeft vanmorgen twee arrestaties verricht op de Voorsterweg in Empe. De twee worden verdacht van een inbraak, die even daarvoor aan de Emperweg werd gepleegd. 

De politie betrapte de twee personen op heterdaad tijdens de inbraak aan de Emperweg, midden in het dorp. Een van de twee wist echter te ontkomen. De politie zette daarop een helikopter en een speurhond in. Gezocht werd in het gebied tussen de Emperweg en Voorsterweg.  Ook ging er een Burgernet-melding uit. Niet lang daarna wist de politie de tweede persoon te arresteren.  

Het is voor de derde keer raak deze week in het gebied Empe/Voorst. Maandag is geprobeerd in te breken bij camping De Adelaar en machinehandel Bruntink aan de Rijksstraatweg in Voorst.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.