Defensie werkt op dit moment hard aan het opbouwen van een extra opvanglocatie voor Afghaanse vluchtelingen bij Heumensoord, in de bossen tussen Nijmegen en Malden.
Volledig scherm
PREMIUM
Defensie werkt op dit moment hard aan het opbouwen van een extra opvanglocatie voor Afghaanse vluchtelingen bij Heumensoord, in de bossen tussen Nijmegen en Malden. © Archieffoto Paul Rapp

Politiek Zutphen wil extra ruimte voor Afghaanse vluchtelingen: ‘Meeste inwoners hebben het hart groot genoeg’

Een meerderheid van de Zutphense gemeenteraad draagt burgemeester Annemieke Vermeulen op om op zoek te gaan naar extra locaties in de gemeente om Afghaanse vluchtelingen op te vangen. ,,De beelden op televisie zijn hartverscheurend.’’

0 reacties

 1. Verdacht patsergedrag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaamheid in plaats van achterdocht’
  PREMIUM

  Verdacht patserge­drag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaam­heid in plaats van achter­docht’

  Een winkel waar nooit iemand komt, maar waarvan de eigenaar wel in een dure auto rijdt? Een nieuwe sponsor bij de voetbalvereniging die met geld smijt? Het kan duiden op criminele activiteiten. Om inwoners van Zutphen een laagdrempelige mogelijkheid te geven dergelijke signalen door te geven, is het Meldpunt Ondermijning geopend. ,,Zie je iets wat je niet vertrouwt? Meld het’’, zegt burgemeester Annemiek Vermeulen.
 2. Brummen wil minimabeleid voor inwoners verruimen: ‘Steeds moeilijker voor inwoners rond te komen’
  PREMIUM

  Brummen wil minimabe­leid voor inwoners verruimen: ‘Steeds moeilijker voor inwoners rond te komen’

  Brummenaren die net iets meer dan het minimuminkomen verdienen en door de extreem gestegen energieprijzen in de financiële problemen komen, kunnen binnenkort wellicht toch in aanmerking komen voor verschillende regelingen van de gemeente. De gemeente wil de inkomensgrens daarvoor verhogen tot 130 procent van het minimuminkomen. ,,Meedoen in de samenleving komt onder druk te staan.”