Willemijn Voorham, mede-oprichter van Buddy to Buddy.
Volledig scherm
Willemijn Voorham, mede-oprichter van Buddy to Buddy. © Jeroen Jazet

Prijzengeld moet het Zutphense Buddy to Buddy-project helpen aan betere landelijke dekking

Het in Zutphen begonnen Buddy to Buddy-project heeft 100.000 euro gewonnen. Het gaat om de Brouwer Vertrouwensprijs, een prijs van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen. Het project, dat vluchtelingen koppelt aan stadsgenoten, wil zich met dit geld landelijk verder op de kaart zetten.

 1. Opa van schrijfster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’
  PREMIUM

  Opa van schrijf­ster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’

  Aan het paradijselijke leven van de familie Lawerman aan de Jacob Damsingel in Zutphen kwam in 1932 een abrupt einde. Vader Foppe werd opgepakt vanwege financieel gesjoemel bij de toenmalige Spaarbank aan de Schupstoel én geldelijk gerommel bij de Bond tegen Drankmisbruik, de Volksbond. Foppe Lawerman verdween voor anderhalf jaar achter de tralies, de fraaie woning aan de Jacob Damsingel werd verzegeld en de inboedel werd verkocht.
 2. Lastig oefenexamen op Kompaan College? Stuur screenshot naar docent en je krijgt uitlegfilmpje: ‘Winst voor het onderwijs’
  PREMIUM

  Lastig oefenexa­men op Kompaan College? Stuur screenshot naar docent en je krijgt uitlegfilm­pje: ‘Winst voor het onderwijs’

  Dat corona naast een hoop ellende toch ook wat goeds heeft gebracht, merken nu ook de docenten die eindexamenleerlingen begeleiden. Dit zijn de dagen waarin die leerlingen veelal thuis nog hard aan het blokken zijn voor de eindexamens. ,,Voorheen hadden docenten en leerlingen dan weinig contact meer, nu krijgen docenten met regelmaat nog even een vraag om wat extra uitleg”, zegt directeur Roos Willemsen van het Kompaan College Zutphen-Vorden.