Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Provincie doet extra verkeersonderzoek op wegen richting papierfabrieken in Eerbeek en Loenen

De provincie Gelderland gaat extra onderzoek doen naar het verkeer dat rijdt richting de fabrieken van de belangrijke papierindustrie in Eerbeek en Loenen. Op die manier moet beter duidelijk worden of maatregelen om de wegen richting de papierfabrieken te verbeteren effect hebben. Die zijn op dit moment niet goed in te schatten. Wel is duidelijk dat met de voorgenomen maatregelen het verkeer in Loenen veel minder afneemt dan uit het verkeersmodel bleek.

Bij Eerbeek en Loenen zal de komende tijd intensiever het verkeer in de gaten gehouden gaan worden door middel van handmatige tellingen, zo meldt de provincie. Op die manier wil Gelderland beter inzicht krijgen in de verkeersstromen die er plaatsvinden in deze regio richting onder meer die papierfabrieken. 

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.