Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: Een vrouw in therapie. © ANP XTRA

Psychiatrisch patiënt uit Zutphen moet schadevergoeding betalen na overlast

De 51-jarige Astrid van L. uit Zutphen is al jaren psychiatrisch patiënt. En keer op keer zorgt ze voor behoorlijk wat overlast. Donderdag moest ze voor de politierechter in Zutphen verschijnen voor opnieuw een waslijst aan vernielingen, mishandelingen, beledigingen en bedreigingen.

Een medewerkster van GGNet kreeg op 21 april in Apeldoorn bijvoorbeeld een veiligheidsspeld van 9 centimeter in haar schouder gestoken door Van L.. Daarna moesten agenten die de vrouw aanhielden, het ontgelden. Onderweg naar het politiebureau kregen ze allerlei beledigingen over zich heen van ‘hoerenjong’ tot ‘lelijk kankerwijf’.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.