Volledig scherm
PREMIUM
Het oude en nieuwe stadhuis van Zutphen aan 's-Gravenhof. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Raad Zutphen waarschuwt college: niet weer dezelfde fout maken bij herstel GelreWerkt!

Het nieuwe werkbedrijf GelreWerkt! onderbrengen in een gemeenschappelijke regeling met andere gemeenten is voor de gemeenteraad geen optie. Het gros van de partijen waarschuwt wethouder Laura Werger dat een gemeenschappelijke regeling juist de reden is dat Zutphen afgelopen jaar stopte met de samenwerkingsverbanden Delta en het Plein.

GelreWerkt! wordt als het aan de raad van Zutphen ligt volledig ondergebracht bij de gemeente zelf. Een gemeenschappelijke regeling met andere gemeenten zien de meeste politieke partijen niet zitten. Hoewel het terugvallen op een gemeenschappelijke regeling voor het nieuwe werkbedrijf niet de voorkeur heeft van burgemeester en wethouders (B&W), is het wel een optie nadat de huidige vorm van GelreWerkt! niet blijkt te werken.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.