Rapper Pjotr uit Zutphen speelt in juni op Festilake in zijn thuisstad Zutphen, evenals zijn 'vakbroeder' Snelle uit Deventer.
Volledig scherm
Rapper Pjotr uit Zutphen speelt in juni op Festilake in zijn thuisstad Zutphen, evenals zijn 'vakbroeder' Snelle uit Deventer. © FOTO HISSINK

Rappers Pjotr en Snelle toppers op Zutphens festival Festilake

De Nederlandse toprappers Pjotr (Zutphen) en Snelle (Deventer) zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Festilake in Zutphen. Festilake wordt gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 juni aan het Bronsbergenmeer.

Pjotr en Snelle betreden op de zondag het podium. Op die dag speelt ook onder meer Tim Akkerman, oud-zanger van rockband Di-rect. Akkerman komt met zijn begeleidingsband The Ivy League naar het Bronsbergenmeer. De Haagse rocker brengt daar onder de noemer Sings the Boss een show vol nummers van Bruce Springsteen, een van zijn muzikale helden.

De zaterdag van Festilake staat in het teken van dancemuziek. Dan er zijn er onder andere optredens van Ousiders, Afro Bros, Team Rush Hour en Blvckprint.

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’
  PREMIUM

  Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’

  Herman de Grijff wordt woensdag (8 april) 100 jaar. De Zutphenees had dat groots willen vieren, maar zit vanwege de coronacrisis alleen thuis als hij de eeuw aantikt. Geen feestje dus voor Herman en dat spijt hem zeer. Zijn jongste zoon Martin maakte een Facebookpagina - ‘Opa De Grijff’ - om zijn vaders leed te verzachten. Daar kunnen mensen hun felicitaties en berichten kwijt.