De rechter heeft bepaald: iedereen mag wandelen over de paden en wegen rondom Kasteel Vorden. Daarmee krijgt de inmiddels 83-jarige Berd Wegman na drie jaar alsnog gelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechter heeft bepaald: iedereen mag wandelen over de paden en wegen rondom Kasteel Vorden. Daarmee krijgt de inmiddels 83-jarige Berd Wegman na drie jaar alsnog gelijk. © Arjan Gotink

Rechter bepaalt: iedereen mag wandelen rondom kasteel Vorden, óók zonder toegangskaartje

Iedereen mag vrij wandelen op de paden en wegen rondom Kasteel Vorden. Daar hoeft geen toegangskaartje voor te worden gekocht bij de kasteelbewoners. Dat heeft de rechter onlangs bepaald in een kwestie die is aangezwengeld door de 83-jarige Berd Wegman. ,,Gerechtigheid”, zegt hij. 

 1. Hoe een Iraanse mensenrechtenactivist vluchtte en haar eerste Nederlandse contact legde in Brummen
  PREMIUM

  Hoe een Iraanse mensenrech­ten­ac­ti­vist vluchtte en haar eerste Nederland­se contact legde in Brummen

  In 1990 vluchtte Mardjan Seighali voor het dictatoriale regime van Iran. Op zoek naar vrijheid kwam terecht in Nederland. Zonder de taal en de cultuur goed te begrijpen, legde ze haar eerste contacten in Brummen. In haar boek Tot op de dag, geschreven met journalist Job Hulsman, vertelt ze haar verhaal. ,,Als ik terugdenk aan Brummen, heb ik alleen maar warme gevoelens.”
 1. Alle NAVO-troepen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanistan
  Play

  Alle NA­VO-troe­pen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanis­tan

 2. Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand
  Play

  Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand