Volledig scherm
De regenboogvlag. © ANP

Regenboogvlag gehesen bij gemeenten Brummen, Harderwijk en Dronten

Bij diverse gemeentehuizen en provinciehuizen is als protest tegen de Nashville-verklaring de regenboogvlag gehesen. In de regio hangt de vlag inmiddels uit bij onder meer Dronten, Brummen, Harderwijk, Meppel, Winterswijk en de provincie Gelderland. 

Bij het gemeentehuis van Dronten werd dinsdag de vlag gehesen om stelling te nemen tegen de Nashville-verklaring. ,,Voor het gemeentehuis wappert vandaag de regenboogvlag. Hiermee willen we stelling nemen tegen de Nashville-verklaring. Gemeente Dronten geeft je de ruimte, om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt’’, zo laat de gemeente weten op Twitter.

Vlag hangt door het hele land

Op sociale media verschijnen ook foto's van andere gemeenten in de regio die stelling nemen, waaronder Brummen, Lochem, Meppel, Harderwijk en provincie Gelderland. In Amsterdam werd de vlag onder meer gehesen bij de universiteit en de protestantse gemeente. Ook grote gemeenten waaronder Amersfoort, Den Haag, Haarlem en Arnhem hijsen de vlag. 

Volledig scherm
Regenboogvlag bij de Lebuinuskerk in Deventer © I. de Zwart

Diverse kerken hebben ervoor gekozen om de vlag te hangen, zoals de gereformeerde kerk De Bron in IJsselmuiden. Bij de Lebuinuskerk in Deventer van de de protestantse gemeente in Deventer is de regenboogvlag ook te zien, zowel aan de voorzijde als aan de achterkant.  In Zwolle is de vlag gehangen aan het Domincianenklooster.   

In de inmiddels veelbesproken Nashville-verklaring staan diverse citaten uit de bijbel die over seksualiteit gaan. In het document wordt homoseksualiteit en transgender-zijn veroordeeld.