Het sportcomplex van hockeyvereniging MHC Zutphen. De renovatie van de twee onderste velden kost de gemeente Zutphen beduidend meer geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het sportcomplex van hockeyvereniging MHC Zutphen. De renovatie van de twee onderste velden kost de gemeente Zutphen beduidend meer geld. © Jeroen Jazet

Renovatie van hockeyvelden kost Zutphen beduidend meer geld

Deze zomer worden twee van de kunstgrasvelden van hockeyvereniging MHC Zutphen opgeknapt. Maar omdat de renovatie jaren is uitgesteld, zijn de velden zodanig versleten dat de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) de velden heeft afgekeurd. De aanleg van de velden is inmiddels zoveel duurder geworden dat de gemeente Zutphen zo’n anderhalve ton extra uit moet geven.

 1. De verstikkende jeugd van Harm Edens: ‘Mijn vader vond mij leuk tot mijn elfde. Heeft-ie letterlijk gezegd’
  PREMIUM
  Interview

  De verstikken­de jeugd van Harm Edens: ‘Mijn vader vond mij leuk tot mijn elfde. Heeft-ie letterlijk gezegd’

  Humor en vreugde hadden geen plek in het gezin waarin Harm Edens (59) opgroeide. Hij voelde zich een buitenstaander met een onbereikbare vader, die alle risico’s van het leven wilde vermijden. Wat moest die aan met zo’n ‘energieke stuiterbal’ als zoon? In het boek Volkomen onnatuurlijk gedrag onderzoekt de in Zutphen woonachtige presentator en comedyschrijver de erfenis van zijn verstikkende jeugd. ,,Het was één en al ongemak.’’
 1. Zutphen trekt portemonnee om ‘Paradiso van het Oosten’ mogelijk te maken: ‘Er vielen mensen flauw’
  PREMIUM
  video

  Zutphen trekt portemon­nee om ‘Paradiso van het Oosten’ mogelijk te maken: ‘Er vielen mensen flauw’

  Met de Buitensociëteit heeft Zutphen al jaren haar eigen Paradiso in handen, maar de klassieke concertzaal wordt maar zelden gebruikt. Om jongeren naar de zaal te trekken wil Theater Hanzehof er een poppodium van maken, maar dan moet de zaal wel opgeknapt worden. De gemeente Zutphen trekt versneld meer dan 3 ton uit om het ‘Paradiso van het Oosten’ neer te zetten.
 2. Zutphense fietspadsoap sukkelt al 15 jaar voort: gesteggel om een langgerekte postzegel grond
  PREMIUM
  video

  Zutphense fietspad­soap sukkelt al 15 jaar voort: gesteggel om een langgerek­te postzegel grond

  Wie in Zutphen vanaf de Noorderhaven een lekker stuk wil fietsen langs de IJssel, komt een paar honderd meter verderop bedrogen uit. Twee hekken blokkeren daar pontificaal het pad, pal voor de Houthaven. Een dikke 150 meter verderop gaat het fietspad verder, maar om daar te komen moet je een flink stuk omfietsen. Dat is al een eeuwigheid het geval. Reconstructie van een fietspadsoap die al 15 jaar lang muurvast zit.