Plastic, blik en afval weer gewoon in de grijze container gooien. Als het aan het Zutphense SP-raadslid Mart de Ridder ligt komt er zo snel mogelijk een einde aan het diftar-systeem, waarbij inwoners zelf hun afval moeten scheiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Plastic, blik en afval weer gewoon in de grijze container gooien. Als het aan het Zutphense SP-raadslid Mart de Ridder ligt komt er zo snel mogelijk een einde aan het diftar-systeem, waarbij inwoners zelf hun afval moeten scheiden. © Jeroen Jazet

Roep om te stoppen met het scheiden van plastic, blik en pak-afval in Zutphen: ‘Dit is compleet achterhaald’

Kunnen Zutphenaren plastic, blik en drinkverpakkingskarton straks gewoon weer in de grijze container dumpen? Als het aan Mart de Ridder ligt wel. Het SP-raadslid wil een einde aan het scheiden van dit afval door inwoners zelf. Daarnaast wil hij dat inwoners van Zutphen straks weer een vast bedrag per jaar betalen voor het legen van de containers.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. Maaltijdbezorger in Zutphen beschuldigd van verkrachting na levering broodje shoarma
  PREMIUM

  Maaltijdbe­zor­ger in Zutphen beschul­digd van verkrach­ting na levering broodje shoarma

  Een vrouw die beweert dat ze verkracht is door een maaltijdbezorger vertoonde vlak erna wel heel ‘wispelturig’ gedrag, zoals de officier van justitie in Zutphen het noemde. Ze belde meerdere keren naar de zaak en vroeg dan geld, ze ging er zelfs een keer naar toe met een baksteen en zou de bezorger in kwestie een bloedlip hebben geslagen. Justitie eist twee jaar celstraf voor de verkrachting.
 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland