Volledig scherm
De doorkomst van de Roparun is in Zutphen elk jaar weer een feest, met sfeer, livemuziek en veel publiek. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Roparun levert Zutphen weer geldprijs op, ditmaal 12.500 euro

De gemeente Zutphen is in de verkiezing 'Beste doorkomstplaats Roparun’ voor de zesde keer op rij in de prijzen gevallen. Zutphen eindigde in de verkiezing op de derde plaats en krijgt een geldprijs van 12.500 euro. De Hanzestad moest Ede (winnaar) en runner-up Almelo voor zich dulden.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer (vanuit Frankrijk én Duitsland naar Rotterdam) waarmee geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. Zutphen won de afgelopen vier verkiezingen.

Prijzengeld later verdeeld

,,Het is even wennen dat we niet eerste zijn geworden’’, zegt Elly Makkinga van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen. ,,Maar het winnen van de verkiezing is niet ons hoofddoel. Het is het belangrijkste dat we zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.’’ De gemeente Zutphen gaat het prijzengeld later dit jaar verdelen onder goede doelen in de gemeente, passend bij de doelstellingen van de Roparun.

Voorzitter stopt

De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Voorzitter René Slingerland is gestopt. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via Facebook of met een mailtje naar info@roparundoorkomstzutphen.nl.

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.