De oude industrie tussen de Berkel (links) en het Twentekanaal (rechts) tot aan het gemeentehuis van Lochem (hoogste gebouw in het midden) moet wijken voor het nieuwbouwplan Kop van Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
De oude industrie tussen de Berkel (links) en het Twentekanaal (rechts) tot aan het gemeentehuis van Lochem (hoogste gebouw in het midden) moet wijken voor het nieuwbouwplan Kop van Oost. © Jeroen Jazet

‘Stank? Nergens last van’: Lochemers gewend aan ForFarmers, kopers nieuwbouw Kop van Oost ‘kunnen weten waar ze aan beginnen’

Heeft Lochem last van ForFarmers? In de zone naast het Twentekanaal trekt niemand zijn neus op. Het veevoederbedrijf wil een streep door het plan voor 120 woningen op de Kop van Oost om klachten in de toekomst te voorkomen. Wat vindt Lochem, beter elders bouwen? Of moeten nieuwe bewoners maar wennen?

  1. Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’
    PREMIUM

    Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’

    Winterjacks, slaapzakken, zaklampen, medicijnen... Allemaal spullen die hard nodig zijn in Oekraïne, nu de (barre) winter nadert. In Zutphen werden de krachten gebundeld om de onder de oorlog lijdende Oekraïense bevolking te helpen. De protestantse kerken Zutphen/Warnsveld en serviceclub Rotary Zutphen brengen in twee konvooien de broodnodige spullen naar de Pools/Oekraïense grens.