De oude industrie tussen de Berkel (links) en het Twentekanaal (rechts) tot aan het gemeentehuis van Lochem (hoogste gebouw in het midden) moet wijken voor het nieuwbouwplan Kop van Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
De oude industrie tussen de Berkel (links) en het Twentekanaal (rechts) tot aan het gemeentehuis van Lochem (hoogste gebouw in het midden) moet wijken voor het nieuwbouwplan Kop van Oost. © Jeroen Jazet

‘Stank? Nergens last van’: Lochemers gewend aan ForFarmers, kopers nieuwbouw Kop van Oost ‘kunnen weten waar ze aan beginnen’

Heeft Lochem last van ForFarmers? In de zone naast het Twentekanaal trekt niemand zijn neus op. Het veevoederbedrijf wil een streep door het plan voor 120 woningen op de Kop van Oost om klachten in de toekomst te voorkomen. Wat vindt Lochem, beter elders bouwen? Of moeten nieuwe bewoners maar wennen?

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.