Bij een botsing met de Oude IJsselbrug is donderdagmiddag een schip de stuurhut verloren. En dat is zeker niet de eerste keer.
Volledig scherm
Bij een botsing met de Oude IJsselbrug is donderdagmiddag een schip de stuurhut verloren. En dat is zeker niet de eerste keer. © GinoPress B.V.

Stuurhut aan flarden bij aanvaring met beruchte brug in Zutphen, treinverkeer komt weer op gang

UPDATEEen binnenvaartschip is donderdagmiddag de kajuit kwijtgeraakt bij de oude IJsselbrug in Zutphen. Het schip kreeg een aanvaring met de onderdoorgang van de brug. De schipper schatte de hoogte van het vaartuig en de waterstand verkeerd in. En dat is niet voor het eerst.

2 reacties

  • Robbert Scholten

    1 jaar geleden
    Ik vind het niet zo vreemd,de stroomsnelheid van de IJssel wordt verschrikkelijk onderschat daar,zeker onder de brug,als kleine watersporter heb ik dat heel vaak al gemerkt,het enige wat je kan doen is opletten
  • Ronald van den Bosch

    1 jaar geleden
    Die brug ligt er al vele, vele jaren en is even zoveel jaren ongewijzigd. Het is het gepruts van de schippers die ‘m zijn bijnaam geeft, niet de brug zelf. Ik vind het opvallend dat de meeste brugaanvaringen door buitenlandse schippers veroorzaakt worden. Ligt daar (de opleiding) het probleem misschien?