Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie van thuiszorg © ANP XTRA

Sutfene stopt met de verpleegkundige thuiszorg, 400 ouderen moeten overstappen

Sutfene, de belangrijke zorginstelling voor ouderen in de gemeenten Zutphen en Lochem, stopt met de verpleegkundige thuiszorg. De kosten zijn niet meer te dragen, aldus directeur Ben van Gent. De ruim 400 thuiszorgcliënten zullen hulp krijgen van Sutfene om over te stappen. 

Er zullen geen mensen worden ontslagen. De medewerkers van Sutfene op het gebied van verpleegkundige thuiszorg krijgen een andere ‘passende baan’ aangeboden. Vooralsnog helpen zij ouderen die nog zelfstandig thuis wonen, maar wel zorg nodig hebben. Dan kan gedacht worden aan hulp bij het innemen van medicatie en wassen en aankleden. 

  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    video + update

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”