Volledig scherm
PREMIUM
Interim-directeur Johan Boonekamp in de theaterzaal van Theater Hanzehof. © Archieffoto Arjan Gotink

Theater Hanzehof brengt talloze cultuurliefhebbers uit de Randstad naar Zutphen

Theater Hanzehof is niet alleen in trek bij inwoners van de gemeente Zutphen zelf. Een derde van de unieke bezoekers die het Zutphense theater elk jaar trekt komt uit de Randstad. Een vergelijkbaar aantal als het aantal cultuurliefhebbers uit Zutphen zelf dat het verouderde theatercomplex bezoekt.

Cabaretiers, musicals en muzikanten. Voorstellingen in Theater Hanzehof zijn niet alleen populair in Zutphen zelf. Van de unieke bezoekers die een kaartje kopen bij het Zutphense theater komt slechts een dertig procent uit de gemeente zelf. Een vergelijkbaar aantal cultuurliefhebbers komt uit de Randstad. 

  1. Lokale Alliantie Brummen trekt ten strijde tegen het plunderen van opa's bankrekening
    PREMIUM

    Lokale Alliantie Brummen trekt ten strijde tegen het plunderen van opa's bankreke­ning

    Even boodschappen doen met de bankpas van opa en die ook maar even gebruiken om zelf een vol karretje af te rekenen. Moeilijk te bevatten, maar het gebeurt vaak, zegt Bert Nijborg. Hij is initiatiefnemer van de Lokale Alliantie Brummen, die (financieel) misbruik van ouderen wil aanpakken. De alliantie begint op 5 februari. ,,Financiële uitbuiting van ouderen is een schrijnende, maar nog onderbelichte vorm van mishandeling.’’