Volledig scherm
PREMIUM
Interim-directeur Johan Boonekamp in de theaterzaal van Theater Hanzehof. Als het aan Boonekamp ligt wordt het complex van de Hanzehof weer eigendom van de gemeente Zutphen. © Arjan Gotink

Theater Hanzehof in Zutphen wil van eigen complex af: ,,wij zijn geen vastgoedbeheerder’’

Theater Hanzehof wil het Hanzehof-complex weer teruggeven aan de gemeente Zutphen. Om het theater toekomstbestendig te maken wil de Hanzehof de focus op het culturele aanbod leggen en niet op het vastgoedonderhoud, dat als een molensteen om de nek van de stichting hangt.

,,Wij zijn geen vastgoedbeheerder. Cultuuraanbod is onze taak.’’ Johan Boonekamp draait er niet omheen als hij naar de toekomst van Theater Hanzehof in Zutphen kijkt. De interim-directeur, die het stokje voor de zomer overnam van Mirjam van Tiel, wil het complex aan de Coehoornsingel weer overdragen aan de gemeente Zutphen en neemt hiermee een voorschot op het politieke debat later dit jaar. Politiek Zutphen moet nog een besluit nemen over de toekomst voor de Hanzehof. Hierbij wordt ook gekeken naar het eigendom van het complex.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.