Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de samenwerkende partners, met van links naar rechts Johan Boonekamp (Hanzehof), Roos Willemsen (Kompaan College), Ria Maasdam (Kunst Connectie Zutphen), Irene Kriek (WOEST OOST), Wim Besselink (Berkelstroom) en Wilco de Jong (Berkelstroom). © Theater Hanzehof

Theater Hanzehof Zutphen verwelkomt nieuwe ‘bewoners’

Theater Hanzehof in Zutphen gaat zijn gebouw delen met vijf samenwerkingspartners. De nieuwe ‘bewoners’ zijn lokale omroep Berkelstroom, de kunstenaars van Kunst Connectie Zutphen, jeugdtheatergroep WOEST OOST, het Kompaan College en de MediaAcademy (een samenwerking van Kompaan, Berkelstroom en Hanzehof).

Zij gaan een deel van hun bestaande activiteiten en nieuwe samenwerkingen onder het dak van het theater ontplooien. ,,Wij hebben de ruimte om deze samenwerkingen te faciliteren’’, zegt Hanzehof-directeur Johan Boonekamp. ,,Met deze nieuwe ‘bewoners’ van ons pand kunnen we hele mooie dingen mogelijk gaan maken.’’

Terug op oude stek

Berkelstroom keert terug naar de plek waar het ooit begon. De lokale omroep startte in 1990 met uitzenden vanuit de garderobe van de Hanzehof. Berkelstroom betrekt deze week diverse studio's en doet eerst enkele testuitzendingen. De omroep slaat de handen ineen met de Hanzehof en het Kompaan College voor de MediaAcademy. Kompaan-leerlingen kunnen zich daar bekwamen in audiovisuele media. Kompaan wil ook andere studierichtingen gaan bieden in de Hanzehof, zoals horeca, bakkerij en recreatie.

Kunst Connectie Zutphen verzorgt in februari in de Hanzehof drie opeenvolgende, wisselende exposities. Dat worden tentoonstellingen van voornamelijk Zutphense beeldende kunstenaars. Theatergroep WOEST OOST gaat vanaf januari 2020 aan de slag in de Hanzehof. WOEST OOST is een trainings-en productiewerkplaats voor jonge acteurs tussen de 15 en 25 jaar en heeft Zutphen als vaste standplaats. 

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.