Volledig scherm
PREMIUM
Een Terletmonteur is aan het maglassen. De productie wordt in Zutphen opgeheven. © Patrick van Gemert

Tientallen werknemers op straat door reorganiserend Terlet in Zutphen

De Zutphense machinebouwer voor de voedselindustrie Terlet staat vanwege achterblijvende omzet voor een forse reorganisatie. Als gevolg daarvan gaan ongeveer 35 vaste arbeidsplaatsen verloren. Het bedrijf onderhandelt momenteel nog met de vakbonden over een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken.

De productietak van Terlet verhuist naar Duitsland, de bedrijfsonderdelen verkoop, klantenservice en engineering blijven in Nederland. Omdat de fabriek aan de Oostzeestraat op bedrijventerrein De Mars in onbruik raakt gaat dat pand in de verkoop en wordt uitgekeken naar een nieuw onderkomen. Daarbij gaat de voorkeur volgens directeur Raymond Kamp uit naar Zutphen. De naam Terlet verdwijnt uit Zutphen, want het bedrijfsonderdeel dat waarschijnlijk in Zutphen blijft gaat verder onder de naam ProXES Benelux & Scandinavië.

  1. Dwergteckel Takkie doodgebeten door bullmastiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’
    PREMIUM

    Dwergtec­kel Takkie doodgebe­ten door bullmas­tiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’

    Een heerlijke, zonnige wandeling met haar hond door het Veldesebos aan de rand van Warnsveld. Dat was afgelopen donderdagmiddag het plan van Tineke Kloosterboer uit Zutphen. Maar het uitje met haar dwergteckel Takkie veranderde in een complete nachtmerrie. Voor haar ogen werd de teckel doodgebeten door een andere hond. ,,Ik blijf die film maar afspelen in mijn hoofd.’’