Schaapsherder Herbert Nijkamp op zijn inmiddels gestolen tractor. De schaapsherder trekt met zijn schaapskudde door de woonwijken in Zutphen en Eefde om het gras kort te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaapsherder Herbert Nijkamp op zijn inmiddels gestolen tractor. De schaapsherder trekt met zijn schaapskudde door de woonwijken in Zutphen en Eefde om het gras kort te houden. © Schapenservice Hurby

Tractor gestolen van schaapskudde die door Zutphen en Eefde loopt: ‘Een beangstigend gevoel’

Herbert Nijkamp en Janny de Vries zitten met hun handen in het haar. De tractor bij hun stal aan de Meijerinkstraat in Zutphen is gestolen. Vanaf deze plek trekt het tweetal met honderden schapen door Zutphen en Eefde om het gras in woonwijken kort te houden.

 1. Minister Van Ark snapt onrust over ziekenhuis Zutphen, maar: ‘We moeten vooruit kijken’
  PREMIUM

  Minister Van Ark snapt onrust over ziekenhuis Zutphen, maar: ‘We moeten vooruit kijken’

  Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) kan de zorgen over de toekomst van het ziekenhuis in Zutphen niet wegnemen. Nadat Gelre ziekenhuizen in de Stentor liet weten niet uit te sluiten dat er afdelingen gaan sluiten, werden er Kamervragen gesteld aan de minister over de ziekenhuisvestiging in Zutphen. Van Ark is vervolgens in gesprek gegaan met Gelre ziekenhuizen. Veel duidelijkheid brengt dat niet.
 2. Rechtbank Zutphen: bijna zes jaar na dreigende inkrimping is leegstand plots geen probleem meer
  PREMIUM
  video

  Rechtbank Zutphen: bijna zes jaar na dreigende inkrimping is leegstand plots geen probleem meer

  Nog geen zes jaar geleden dreigde justitiestad Zutphen wéér een veer te moeten laten. En wat voor een. In de stad waar al sinds mensenheugenis recht wordt gesproken, dreigde de rechtbank te worden uitgekleed. Het plan werd uiteindelijk tegengehouden door de Tweede Kamer. Maar daarmee was de verwachte leegstandsproblematiek nog niet weggenomen. ,,Die verwachting dat we met minder mensen zouden gaan werken, is helemaal nooit uitgekomen.”