Trein ontspoort bij botsing met busje bij Vorden: chauffeur zwaargewond

UPDATE | MET VIDEODe chauffeur van een bedrijfsbus is vanochtend in Vorden zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een trein. Vanwege het ongeluk is er momenteel geen treinverkeer tussen Zutphen en Winterswijk.  

0 reacties

 1. Burgemeester Zutphen eert overleden kunstenares met expositie: ‘Ediths atelier was leukste illegale coronakroeg’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Zutphen eert overleden kunstena­res met expositie: ‘Ediths atelier was leukste illegale corona­kroeg’

  Kunstenares Edith Meijering stond eind december op de stoep bij Annemieke Vermeulen. Meijering had een kerstcadeautje voor de burgemeester van Zutphen. Een kleine drie weken later - op 13 januari - overleed de kunstenares na een kort ziekbed. In september komt er een speciale expositie van Meijerings werk in kunsthuis Dat Bolwerck. Die tentoonstelling wordt samengesteld door Vermeulen. ,,Het is een enorme eer dat ik dat mag doen.’’
 2. Mensen uit heel het land komen naar deze Zutphense wijk om te trippen op truffels: ‘Hier worden trauma’s verwerkt’
  PREMIUM
  Met video

  Mensen uit heel het land komen naar deze Zutphense wijk om te trippen op truffels: ‘Hier worden trauma’s verwerkt’

  Een depressie overwinnen door te trippen op truffels. Zutphenaar Bart-Willem van Huizum (45) gelooft er heilig in. Sinds januari biedt hij thuis ‘truffelceremonies’ aan in een ogenschijnlijk doodnormale wijk, aan de Caro van Eycklaan. Sindsdien loopt het storm, volgens hem. Psychiater en onderzoeker Metten Somers is echter kritisch. ,,We weten nog niet of dit werkt tegen depressies.”