Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie

Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’

Alain Schepers:  ,,Hoewel wij als Nederland een echt bierland zijn, met een biercultuur, weten we met z'n allen nog steeds heel erg weinig van bier. Vooral over speciaalbier is weinig bekend.''
Volledig scherm
Alain Schepers: ,,Hoewel wij als Nederland een echt bierland zijn, met een biercultuur, weten we met z'n allen nog steeds heel erg weinig van bier. Vooral over speciaalbier is weinig bekend.'' © Maarten Sprangh