Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Veelpleger verschanst zich na inbraak in zeecontainer in Zutphen

Een 21-jarige man uit Arnhem is afgelopen zondag opgepakt voor een poging tot inbraak in Zutphen. De man had zich voor de politie verstopt in een zeecontainer.

De inbraak vond tegen 23.15 uur plaats bij een bedrijf aan de Oostzeestraat in Zutphen. Meerdere agenten gingen op de melding af. Bij het bedrijf werd duidelijk dat het geboefte niet binnen was gekomen. Tijdens de zoektocht stuitte de politie op een veelpleger uit Arnhem. Hij had zich bij een ander bedrijf op het bedrijventerrein in een zeecontainer verstopt. Ook werd inbrekerswerktuig in de bosjes gevonden. Aangezien er aanwijzingen waren dat er een tweede inbreker bij de inbraakpoging betrokken was, werd de zoektocht voortgezet. De tweede inbreker werd die avond uiteindelijk niet meer aangetroffen.

De politie laat in een bericht op Facebook weten dat de zoektocht naar de tweede verdachte nog in volle gang is.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.