Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shody Careman

Verlangen parfumdief is groot, de portemonnee is klein: ‘Ik schaam mij’

KAMPS DOET RECHTRonald Kamps schrijft dagelijks over een rechtszaak uit de regio. Niet alleen over de opgelegde straf, ook over het verhaal erachter. De zaak van vandaag gaat over vier winkeldiefstallen bij AH. 

0 reacties

 1. ‘Natuurvoorvechter’ Otto (65) is eerste klimaatburgemeester van Brummen: ‘Ben hiervoor in de wieg gelegd’
  PREMIUM

  ‘Natuur­voor­vech­ter’ Otto (65) is eerste klimaatbur­ge­mees­ter van Brummen: ‘Ben hiervoor in de wieg gelegd’

  Hij verzet zich tegen de kap van een honderd jaar oud bos, probeert de komst van een tankstation tegen te houden en organiseert binnenkort een bomenplantdag. Brummenaar Otto Koedijk is met allerhande zaken bezig om de natuur te beschermen in zijn gemeente. Recent is hij benoemd tot de eerste klimaatburgemeester van Brummen. ,,Die vervuilende papierindustrie en je tegelijkertijd bekommeren om het klimaat. Dat schuurt hier.”
 2. Wat moet Zutphen doen aan notoire lastpakken in wijken? ‘Grijp sneller in, laat zien dat het menens is’
  PREMIUM

  Wat moet Zutphen doen aan notoire lastpakken in wijken? ‘Grijp sneller in, laat zien dat het menens is’

  ,,De samenleving wordt ingewikkelder, steeds meer mensen kunnen het niet bolwerken. Dat kan extreme overlast tot gevolg hebben.’’ Dat zegt de Zutphense burgemeester Annemieke Vermeulen. De gemeente gaat de aanpak van woonoverlast de komende periode tegen het licht houden. Vermeulen doet nadrukkelijk een beroep op de Zutphense samenleving: ,,Help elkaar, voordat de overheid moet ingrijpen.’’