Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren op 's-Gravenhof in Zutphen. © Archieffoto Arjan Gotink

Verlengen van parkeervergunningen in Zutphen op de schop

Zutphenaren met een parkeervergunning in de binnenstad hoeven vanaf dit jaar niet meer naar het stadhuis om deze vergunning te verlengen. Via internet kunnen inwoners een nieuwe vergunning aanvragen. Wel moet dit voor de jaarwisseling zijn gedaan.

Waar in grote gemeenten als Amsterdam, Den Haag en Utrecht parkeervergunningen in de binnenstad automatisch worden verlengd, blijft Zutphen vasthouden aan de verplichting om je parkeervergunning te verlengen. Vergeet je dit? Dan belandt je op de wachtlijst. Hoewel de procedure om te verlengen op de schop gaat, moeten inwoners nog steeds aan de slag om de vergunning te behouden.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.