Eef van Ooijen (links) als loco-burgemeester.
Volledig scherm
PREMIUM
Eef van Ooijen (links) als loco-burgemeester. © Marja Poldermans

Vertrek van ‘zoveelste’ wethouder Brummen komt voor velen als een verrassing

Met het aangekondigde vertrek van Eef van Ooijen is er niemand meer over van de wethoudersploeg die in 2018 in de gemeente Brummen aantrad. Voor velen kwam het opstappen van de PvdA-wethouder als een volslagen verrassing.

Want de Brummense politiek, die eerder oogde als een soort slangenkuil, was ogenschijnlijk in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat Van Ooijen er nu ook mee stopt, leek het sluitstuk van de politieke soap, maar zijn eigen partij en andere coalitiegenoten bezweren dat er geen conflict aan ten grondslag ligt. ,,Het zijn echt persoonlijke omstandigheden waardoor hij moet stoppen”, zegt PvdA-fractievoorzitter Berend Klok.

  1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
    PREMIUM

    Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

    Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’