Volledig scherm
PREMIUM
De natuurspeeltuin in het Berkelpark in Zutphen. Maandag beet een verwarde man er een jongen in zijn schouder die er speelde met kinderen van de buitenschoolse opvang BSO Bolderburen Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Verwarde man die kind in schouder beet viel eerder kinderen lastig in andere speeltuin in Zutphen

De man die maandag in een natuurspeeltuin in het Berkelpark in Zutphen een jongen in zijn schouder beet, blijkt een dag eerder twee jongens in een andere speeltuin te hebben lastig gevallen. In een speeltuin aan de andere kant van de stad achtervolgde hij twee jongens van 5 en 8.

De twee jongens uit Zutphen speelden zondag aan het begin van de avond in de speeltuin achter de Jumbo in de wijk Waterkwartier. Hier werden zij achtervolgd en lastiggevallen door de man, waarna ze naar huis renden. ,,Mijn zoon van 8 speelde met een vriendje politie en boef. Ineens kwam de man achter ze aan fietsen. De jongens klommen onder een speeltoestel en daar pakte de man het vriendje van mijn zoon vast’’, vertelt vader Joran Grip.

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.