Piersonschool team schoolvoetbal
Volledig scherm
Piersonschool team schoolvoetbal © eigen foto

Voor het eerst in de historie geen schoolvoetbal in Zutphen vanwege coronacrisis

Bijna 900 kinderen uit Zutphen keken er al weken naar uit. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Het toernooi zou begin april gespeeld worden op de velden van ZVV Be Quick, maar gaat vanwege de coronacrisis niet door. De vijftien deelnemende scholen zijn per mail op de hoogte gesteld.

Op de woensdagen 1, 8 en 15 april zouden 79 teams tegen elkaar strijden om de titel schoolkampioen 2020. Toen afgelopen weekend bekend werd dat er tot en met 6 april sowieso niet gespeeld mag worden, besloot de organisatie de boel af te blazen. Vincent Benschop, organisator van het toernooi: ,,Ik heb wel eens gelezen in een boek van Joop Jansen dat schoolvoetbal al bestaat sinds de jaren 50 of 60 van de vorige eeuw.”

,,Ik organiseer het schoolvoetbaltoernooi al sinds 2006. Het is in die tijd één keer gebeurd dat we het toernooi hebben verzet vanwege het weer. Verder is het altijd doorgegaan,” vertelt organisator Vincent Benschop. ,,Het is heel erg jammer, maar we konden niet anders. De scholen die gereageerd hebben op de mail, vinden het begrijpelijk dat het toernooi is afgelast.”

Verzetten

Benschop: ,,Het toernooi verzetten naar een andere speeldatum, was helaas niet mogelijk. We vragen ouders om te fluiten en er is EHBO aanwezig. Die moeten dan allemaal op een ander moment kunnen komen. Ook heeft de KNVB toernooien gepland staan in mei. Daarbij is het nog onzeker of er in mei wél gespeeld kan worden. Nogmaals, het is heel jammer, maar het is niet anders.”

  1. Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgescholden zijn vanwege coronavirus’
    PREMIUM
    VIDEO

    Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgeschol­den zijn vanwege coronavi­rus’

    Peter Schouten ondervindt aan den lijve hoe Europeanen op dit moment in Zuid-Amerika worden behandeld vanwege het coronavirus. De in Zutphen opgegroeide Schouten woont nu in Buenos Aires in Argentinië. ,,Ik hoorde net nog het verhaal dat Nederlanders de bakker waren uitgezet, omdat ze niet konden aantonen dat ze al langere tijd hier in Argentinië waren.”