Volledig scherm
PREMIUM
Volkan Yildirim voor de met vuurwerk opgeblazen brievenbus van zijn ouders. Voorlopig krijgen zijn ouders geen brieven, kaarten of andere post. © Arjan Gotink

Voorlopig geen post bij appartementen in Zutphen nadat brievenbussen door vuurwerk zijn opgeblazen

Brieven, kaarten en de krant. Meerdere bewoners van een appartementencomplex in Zutphen krijgen ze voorlopig niet door de brievenbus. Vuurwerk heeft de brievenbussen in de portiek opgeblazen. Nieuwe brievenbussen laten nog zes weken op zich wachten.

Plastic en metalen scherven op straat en twee gapende gaten in de muur van de portiek. De wand met brievenbussen en deurbellen bij een appartementencomplex aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen is opgeblazen. Tijdens de jaarwisseling is er door onbekenden vuurwerk in twee brievenbussen gegooid, waardoor de hele wand vervangen moet worden. 

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.