Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Archieffoto

Vrouw uit Eerbeek krijgt werkstraf voor verwaarlozing honden

Een 32-jarige vrouw uit Eerbeek is veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur, omdat ze volgens de rechter haar honden heeft verwaarloosd. De dieren zaten opgesloten in te kleine benches, werden te weinig uitgelaten en leden onder een vlooienplaag. 

Bovendien werden de nagels van de vijf honden niet bijgehouden en had de vrouw verzuimd de dierenarts in te schakelen, in een situatie (vermagering) die er wel om vroeg. De honden werden enkel ’s ochtends en ’s avonds in de tuin gedaan om hun behoefte te doen.

Om welk soort honden het gaat is tijdens de zitting niet bekend geworden. Wel bezwoer de vrouw dat ze de situatie met de honden inmiddels beter onder controle heeft en afspraken heeft met de dierenarts en de dierenpolitie. Ze gebruikt een ander soort middel tegen de vlooien en de troep van uitwerpselen in de tuin is opgeruimd. De dieren die eerst te mager waren, krijgen daarnaast volgens haar allerlei soorten voedsel om aan te sterken. 

,,Zonder dier kan ik niet leven", verklaarde ze voor de rechter. Ze was al twee keer eerder veroordeeld voor verwaarlozing van huisdieren. De partner van de vrouw kreeg een voorwaardelijke boete van driehonderd euro.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.