Wat doen deze militairen in onze straten?

videoMilitairen die je staande houden op de openbare weg of een legervoertuig onder een legerheli bungelend over je heen zien vliegen. Inwoners van Deventer, Zutphen, Lochem en Voorst moeten deze week rekening houden met oorlogstaferelen op straat. Militairen van de luchtmobiele brigade trekken de dorpen en steden in voor een meerdaagse oefening die inwoners niet kan ontgaan.

Grote heli's, drones, legervoertuigen en echte wapens. De Luchtmobiele Brigade pakt deze week groots uit. Tientallen militairen trekken door de regio om een bevoorradingsoperatie voor op een langdurige buitenlandse missie te simuleren. Voor inwoners van de gemeenten Deventer, Zutphen, Lochem en Voorst is het niet te missen.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.