Volledig scherm
PREMIUM
Niels Hartvelt krijgt in de kerstboomgaard hulp van zijn zoon Hugo. © Arjan Gotink

Wat te doen met je kerstboom? Plant hem terug in Zutphen en haal hem voor kerst weer op

Kerstmis is voorbij, de jaarwisseling is achter de rug. Tijd om de kerstboom af te tuigen en aan de weg te zetten. Zonde, vindt Niels Hartvelt. Bij de Zutphenaar kan je de kerstboom terugplanten. Hij verzorgt de boom en vlak voor kerst kan je hem weer uit de grond halen.

Een kerstboomgaard met meer dan vijftig kerstbomen. Jarenlang had Niels Hartvelt het idee om iets te doen tegen het onnodige versnipperen van kerstbomen die nog wel langer mee kunnen. Vanaf deze week heeft de Zutphenaar de oplossing. Op Park Helbergen kunnen inwoners van Zutphen zondag hun kerstboom terug in de grond poten. Als je kerstboom het overleeft kan de boom komende kerst weer in huis opgetuigd worden. 

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.