Liza Luesink (midden) is het middelpunt in een jubelstemming als ze in de Burgerzaal hoort dat haar partij GroenLinks de grote winnaar is in Zutphen. Ruim een jaar later neemt ze afscheid als raadslid en daar is ze niet de enige in. Negen van de 29 zetels in de Zutphense gemeenteraad zijn inmiddels anders ingevuld dan de kiezer in 2018 bepaalde.
Volledig scherm
PREMIUM
Liza Luesink (midden) is het middelpunt in een jubelstemming als ze in de Burgerzaal hoort dat haar partij GroenLinks de grote winnaar is in Zutphen. Ruim een jaar later neemt ze afscheid als raadslid en daar is ze niet de enige in. Negen van de 29 zetels in de Zutphense gemeenteraad zijn inmiddels anders ingevuld dan de kiezer in 2018 bepaalde. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Wat zijn verkiezingen in Zutphen nog waard met zoveel vertrokken raadsleden?: ‘Dit is een kwalijke trend’

Een derde van de zetels in de gemeenteraad in Zutphen wordt op dit moment niet ingevuld zoals de kiezer daar in 2018 voor heeft gekozen. Raadsleden splitsten af van hun partij of wilden, nog simpeler, niet eens in de raad zitten nadat ze in 2018 gekozen werden. ,,Een klap voor de democratie.’’

 1. Het lukte Levy (19) niet naar school te gaan, maar dankzij de ‘thuiszittersklas’ doet hij nu examen
  PREMIUM

  Het lukte Levy (19) niet naar school te gaan, maar dankzij de ‘thuiszit­ters­klas’ doet hij nu examen

  Kinderen die vanwege psychische problemen of trauma’s niet naar school gaan, maar wel leerplichtig zijn. Nederland telt er zo’n 12.000. De 19-jarige Levy was een van hen. Totdat hij in de ‘Thuiszittersklas’ van docent Martin Schravesande (45) in Brummen kwam. Hij raakte weer gemotiveerd voor school en doet dit jaar eindexamen havo. ,,Zonder deze school was dat een stuk moeizamer gegaan.”
 2. Camping van Bas in Eerbeek dreigt te verdwijnen door papierindustrie: ‘Ik laat het er niet bij zitten’
  PREMIUM

  Camping van Bas in Eerbeek dreigt te verdwijnen door papierindu­strie: ‘Ik laat het er niet bij zitten’

  Een grote blokkendoos op de plek waar al sinds jaar en dag een camping gevestigd zit. Het is een scenario dat steeds realistischer lijkt te worden voor Bas den Dekker (55), eigenaar van camping Robertsoord in Eerbeek. Nu het Burgersterrein namelijk definitief is afgeschoten als locatie voor een nieuw logistiek centrum, blijven er nog maar twee opties over. Een daarvan is de camping. ,,Nu is de grens bereikt. Het is een keer klaar.”