De omlegging van het Kerkpad is begonnen. In plaats van over het erf loopt het wandelpad net langs de boerderij. Het gemeentebestuur van Zutphen hoopt dat ruzie tussen de lokale boer en wandelaars zo in de toekomst wordt voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De omlegging van het Kerkpad is begonnen. In plaats van over het erf loopt het wandelpad net langs de boerderij. Het gemeentebestuur van Zutphen hoopt dat ruzie tussen de lokale boer en wandelaars zo in de toekomst wordt voorkomen. © Jeroen Jazet

Werkzaamheden begonnen om wandelroute over Kerkpad bij Zutphen langs ‘boze’ boer te verleggen

De verlegging van de wandelroute over het Kerkpad tussen Zutphen en Landgoed Huis de Voorst is begonnen. De gemeente neemt deze maatregel na oplopende spanningen tussen wandelaars en boer Hans van Schooten. Sinds hij enkele jaren geleden een boerderij langs het Kerkpad heeft overgenomen heeft hij wandelaars geïntimideerd. Om verdere escalatie te voorkomen wordt het wandelpad verlegd. De kosten verhaalt Zutphen op de boer.

 1. ‘Natuurvoorvechter’ Otto (65) is eerste klimaatburgemeester van Brummen: ‘Ben hiervoor in de wieg gelegd’
  PREMIUM

  ‘Natuur­voor­vech­ter’ Otto (65) is eerste klimaatbur­ge­mees­ter van Brummen: ‘Ben hiervoor in de wieg gelegd’

  Hij verzet zich tegen de kap van een honderd jaar oud bos, probeert de komst van een tankstation tegen te houden en organiseert binnenkort een bomenplantdag. Brummenaar Otto Koedijk is met allerhande zaken bezig om de natuur te beschermen in zijn gemeente. Recent is hij benoemd tot de eerste klimaatburgemeester van Brummen. ,,Die vervuilende papierindustrie en je tegelijkertijd bekommeren om het klimaat. Dat schuurt hier.”
 2. Zutphenaar Jip (22) gaat op wieleravontuur in Costa Rica: ‘Ook tijd maken om met locals aan de bar te hangen’
  PREMIUM

  Zutphenaar Jip (22) gaat op wieleravon­tuur in Costa Rica: ‘Ook tijd maken om met locals aan de bar te hangen’

  Fietsen om de prijzen, maar ook vrijblijvend de pedalen rond laten gaan. Met een hang naar avontuur. De Zutphense wielrenner Jip Steman (22) kan het doen in het Global Cyclingteam. Een groep vrijbuiters die verspreid over de hele aardbol - exotische - wielerkoersen rijdt. Jip beleeft in december zijn vuurdoop in een meerdaagse koers buiten Europa: de Ronde van Costa Rica.