Volledig scherm
PREMIUM
Welzijnsorganisatie was de redding voor Zutphenaar Demian Fijma (links). Sociaal werker Niek Wösten (rechts) hielp hem er weer bovenop. © Arjan Gotink

Wethouder belooft Perspectief niet op de schop te gooien, sociale wijkteams in Zutphen blijven bestaan

Sociaal werkers van Perspectief binnen de sociale wijkteams hoeven niet bang te zijn dat hun functie zal verdwijnen. Die belofte heeft wethouder Mathijs ten Broek op het stadhuis gedaan tijdens een bespreking van een nieuwe visie Zutphen opstelde voor de welzijnsorganisatie. Versterking van die wijkteams door zogenaamde Buurttalenthuizen zijn bovendien toch een optie.

Zorgen, ongerustheid, onrust. Er vielen zorgwekkende woorden vanuit de lokale politieke partijen richting wethouder Mathijs ten Broeke over welzijnsorganisatie Perspectief. Het college van burgemeester en wethouders stelde een nieuwe visie op voor Perspectief, dat jaarlijks 1200 Zutphense inwoners ondersteunt vanuit de sociale wijkteams. Sociaal werkers hebben geen idee of hun banen in de huidige vorm blijven bestaan. Laat staan of ze alle inwoners van de gemeente Zutphen kunnen blijven helpen.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.