Volledig scherm
De Wibra aan de Gerard Doustraat in Zutphen werd overvallen. © News United / Cor Garretsen

Wibra in Zutphen overvallen, burgernetactie leidt niet tot arrestatie van kleine overvaller

updateDe Wibra in Zutphen is aan het einde van de middag overvallen. De politie startte vervolgens een zoektocht naar de overvaller.

De overval op het filiaal van de Wibra aan de Gerard Doustraat vond tegen 17.45 uur plaats.

De politie verspreidde kort na de overval een burgernetmelding. Zij liet weten op zoek te zijn naar een blanke man van ongeveer 1.65 m. De overvaller heeft een tenger postuur en draagt een lichtgroene wijde jas. Verder draagt hij een spijkerbroek en heeft hij een linnen tasje bij zich. Het is niet bekend of de overvaller iets buit heeft gemaakt en of hij in het bezit is van een wapen. De overvaller sloeg na overval mogelijk per fiets op de vlucht.

Tegen 19.30 uur sloot de politie de burgernetactie af. Zij liet weten dat de overvaller toen nog niet was gepakt.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Muzikantenduo Anne en Arnan uit Zutphen maakt memorabele reis in busje Berry
  PREMIUM

  Muzikanten­duo Anne en Arnan uit Zutphen maakt memorabele reis in busje Berry

  Het jonge Zutphense muzikantenechtpaar Anne (27) en Arnan Kaemingk (24) begon in 2017 aan een wonderlijke wereldreis van ruim anderhalf jaar. Het duo - artiestennamen: Anne Elise en Arnan Natan - stopte met werken in het muziekonderwijs en stapte zonder vooropgezet plan in zijn stokoude Volkswagen LT uit 1980. Het busje met de naam 'Berry’ bracht Anne en Arnan naar achtereenvolgens België, Frankrijk, Spanje, Marokko en Portugal. Daar beleefden zij allerlei avonturen en ontmoetten zij enkele paradijsvogels. Ze verpakten hun belevenissen in de cd Home is where you park it, die op 31 mei wordt gepresenteerd.
 2. Geen 'Utrechtse taferelen’ tijdens Zutphense Hanzeloop, belooft wedstrijdleider Jan Rood
  PREMIUM

  Geen 'Utrecht­se taferelen’ tijdens Zutphense Hanzeloop, belooft wedstrijd­lei­der Jan Rood

  De Utrecht Marathon ontaardde afgelopen zondag in totale chaos. Circa 2.000 deelnemers aan de kwart marathon werden de verkeerde kant op gestuurd en belandden op het parcours van de halve marathon. Ze legden daardoor niet 10 kilometer en een beetje af, maar 14 kilometer. Morgen rennen in Zutphen een dikke 1.000 deelnemers de 50e Hanzeloop (afstanden: 5 en 10 kilometer). Kan het in de Hanzestad ook uitdraaien op een puinhoop? ,,Nee’’, belooft Bathmenaar Jan Rood, wedstrijdleider namens Hanzesport én parcoursmaker van de Hanzeloop.