De Uitwijk in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Uitwijk in Zutphen. © Google

Wijkcentrum wordt huisartsenpost speciaal voor coronaklachten in Zutphen

Coronaklachten waar een arts naar moet kijken? Dan ga je in Zutphen, Warnsveld en Eefde niet meer naar de huisartsenpraktijk, maar naar wijkcentrum De Uitwijk. Dit centrum is omgetoverd tot een ‘coronapost’. 

Huisartsen in Zutphen, Warnsveld en Eefde ontvangen patiënten met klachten die duiden op het coronavirus daarom niet meer in hun eigen praktijk. Gezamenlijk hebben ze wijkcentrum De Uitwijk in Zutphen omgebouwd tot een huisartsenpost voor mensen met coronaklachten. 

  1. Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgescholden zijn vanwege coronavirus’
    PREMIUM
    VIDEO

    Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgeschol­den zijn vanwege coronavi­rus’

    Peter Schouten ondervindt aan den lijve hoe Europeanen op dit moment in Zuid-Amerika worden behandeld vanwege het coronavirus. De in Zutphen opgegroeide Schouten woont nu in Buenos Aires in Argentinië. ,,Ik hoorde net nog het verhaal dat Nederlanders de bakker waren uitgezet, omdat ze niet konden aantonen dat ze al langere tijd hier in Argentinië waren.”