Niet alle regels worden als last ervaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Niet alle regels worden als last ervaren. © ANP

Winkeliers gooien coronaregels zaterdag niet direct overboord: ‘Ik hoop dat het spatscherm blijft’

Wat doen ondernemers komende zaterdag, als de coronaregel om 1,5 meter afstand te houden wordt opgeheven? Zijn ze al druk met het weghalen van de stickers en pijlen, de spatschermen en de hygiënezuilen? Zutphense winkeliers laten niet meteen alle regels varen. Want sommige blijken zo gek nog niet.

0 reacties

 1. Zij verloren hun 12-jarige Rowen bij ramp met MH17: ‘Het zal wel weer een gekkenhuis worden’
  PREMIUM

  Zij verloren hun 12-jarige Rowen bij ramp met MH17: ‘Het zal wel weer een gekkenhuis worden’

  Ze staan in vol ornaat in de deuropening van hun woning in de wijk Leesten in Zutphen, Peter Bats en zijn vrouw Jessica. Klaar voor een lange dag in de rechtbank in Schiphol. Vandaag is de uitspraak in het proces tegen drie Russen en één Oekraïner die een coördinerende rol zouden hebben gehad bij het neerhalen van vlucht MH17. Peter verloor zijn zoon Rowen (12) bij die ramp: ,,De straf kan nooit hoog genoeg zijn.”
 2. Verdacht patsergedrag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaamheid in plaats van achterdocht’
  PREMIUM

  Verdacht patserge­drag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaam­heid in plaats van achter­docht’

  Een winkel waar nooit iemand komt, maar waarvan de eigenaar wel in een dure auto rijdt? Een nieuwe sponsor bij de voetbalvereniging die met geld smijt? Het kan duiden op criminele activiteiten. Om inwoners van Zutphen een laagdrempelige mogelijkheid te geven dergelijke signalen door te geven, is het Meldpunt Ondermijning geopend. ,,Zie je iets wat je niet vertrouwt? Meld het’’, zegt burgemeester Annemiek Vermeulen.