Wethouder Mathijs ten Broeke in Waterkwartier. Een van de wijken waar woningcorporaties werken aan de verduurzaming van de sociale huurwoningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Mathijs ten Broeke in Waterkwartier. Een van de wijken waar woningcorporaties werken aan de verduurzaming van de sociale huurwoningen. © Jeroen Jazet

Woningcorporaties Zutphen alarmeren informateur: ‘Wij kunnen niet bouwen door verhuurdersheffing’

Als alle woningcorporaties gezamenlijk miljarden moeten blijven betalen aan de overheid via een verhuurdersheffing, kunnen zij op den duur geen nieuwe huizen meer bouwen. ,,In tijden van een grote wooncrisis kan dat echt niet’’, zegt de Zutphense wethouder Mathijs ten Broeke. Samen met woningcorporaties Ieder1 en Ons Huis heeft hij een brief gestuurd naar informateur Mariëtte Hamer om de heffing bij een nieuw kabinet van tafel te krijgen.

  1. Brommers kijken, het kan letterlijk tijdens een hoogmis in een Steenderense kerk
    PREMIUM

    Brommers kijken, het kan letterlijk tijdens een hoogmis in een Steenderen­se kerk

    Wie kent ze nog? Tomos, Puch, Zündapp, Kreidler... Stalen, gemotoriseerde rossen waarop je vroeger als puber de blits maakte. Dat was ooit. De brommers zijn nagenoeg uit het straatbeeld verdwenen. Maar In Steenderen zijn ze op 7 en 8 augustus volop te zien. Tijdens een soort hoogmis in de Remigiuskerk. Brommers kieken in de Karke beleeft dan zijn zesde editie. Met zelfs één model dat officieel nooit uit de fabriek kwam.