Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum Den Bouw in Warnsveld. © Archief/Arjan Gotink

Woonzorgcentrum in Warnsveld schoot tekort bij het uitdelen van medicijnen

De veiligheid van cliënten van woonzorgcentrum Den Bouw in Warnsveld was in gevaar omdat er structureel onzorgvuldig werd omgegaan met het uitdelen van medicijnen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd tikte het woonzorgcentrum op de vingers.

Als woonzorgcentrum Den Bouw het uitdelen van medicijnen aan cliënten niet binnen twee weken verbetert, dan wachten hoge boetes. Elke dag dat daarna het medicijnbeleid niet op orde is, dreigt de inspectie forse boetes te geven. Den Bouw is een woonzorgcentrum met 55 appartementen en biedt ook thuiszorg, dagopvang en thuiszorg in de nabije omgeving van de locatie in Warnsveld.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.