Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Zo gaat Zutphen de gemeente dementievriendelijker maken: ‘Zit hem al in hele kleine dingen’

Wat te doen als er een klant met dementie je winkel binnen komt wandelen. Hoe dat überhaupt te herkennen? Vragen die als het aan de gemeente Zutphen ligt binnen afzienbare tijd niet meer gesteld hoeven te worden. De gemeente pakt samen met lokale organisaties de handschoen op om Zutphen dementievriendelijker te maken.  

0 reacties

 1. Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’
  PREMIUM

  Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’

  Winterjacks, slaapzakken, zaklampen, medicijnen... Allemaal spullen die hard nodig zijn in Oekraïne, nu de (barre) winter nadert. In Zutphen werden de krachten gebundeld om de onder de oorlog lijdende Oekraïense bevolking te helpen. De protestantse kerken Zutphen/Warnsveld en serviceclub Rotary Zutphen brengen in twee konvooien de broodnodige spullen naar de Pools/Oekraïense grens.
 2. Brummen wil minimabeleid voor inwoners verruimen: ‘Steeds moeilijker voor inwoners rond te komen’
  PREMIUM

  Brummen wil minimabe­leid voor inwoners verruimen: ‘Steeds moeilijker voor inwoners rond te komen’

  Brummenaren die net iets meer dan het minimuminkomen verdienen en door de extreem gestegen energieprijzen in de financiële problemen komen, kunnen binnenkort wellicht toch in aanmerking komen voor verschillende regelingen van de gemeente. De gemeente wil de inkomensgrens daarvoor verhogen tot 130 procent van het minimuminkomen. ,,Meedoen in de samenleving komt onder druk te staan.”
 3. Zutphenaar Jip (22) gaat op wieleravontuur in Costa Rica: ‘Ook tijd maken om met locals aan de bar te hangen’
  PREMIUM

  Zutphenaar Jip (22) gaat op wieleravon­tuur in Costa Rica: ‘Ook tijd maken om met locals aan de bar te hangen’

  Fietsen om de prijzen, maar ook vrijblijvend de pedalen rond laten gaan. Met een hang naar avontuur. De Zutphense wielrenner Jip Steman (22) kan het doen in het Global Cyclingteam. Een groep vrijbuiters die verspreid over de hele aardbol - exotische - wielerkoersen rijdt. Jip beleeft in december zijn vuurdoop in een meerdaagse koers buiten Europa: de Ronde van Costa Rica.