Dozen met mondkapjes staan te wachten om vanuit China naar Nederland vervoerd te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Dozen met mondkapjes staan te wachten om vanuit China naar Nederland vervoerd te worden. © Iwan Göbel

Zo moeilijk is het om mondkapjes naar Nederland te halen, zelfs met goede contacten in China

Chinezen die op het laatste moment de prijs opdrijven en lange wachtrijen bij de douanes. De broers Iwan en Dimitri Göbel proberen al dagenlang honderdduizenden mondkapjes naar Nederland te halen. De ondernemers uit Zutphen die kosteloos hun contacten in Azië aanboorden lopen daarbij tegen allerlei problemen aan.

Als het aan de eigenaren van Burton Car Company had gelegen waren chirurgen, artsen en verzorgers nu al met de door hun geregelde mondkapjes aan het werk. Hun normale werk bij Nederlands grootste sportautofabrikant in Zutphen is op een lager pitje komen te staan. De dagen zijn gevuld met het regelen van mondkapjes. Dat gaat alleen niet zo eenvoudig als ze hoopten. Ondanks de goede contacten die ze hebben in Aziatische landen.

  1. Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgescholden zijn vanwege coronavirus’
    PREMIUM
    VIDEO

    Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgeschol­den zijn vanwege coronavi­rus’

    Peter Schouten ondervindt aan den lijve hoe Europeanen op dit moment in Zuid-Amerika worden behandeld vanwege het coronavirus. De in Zutphen opgegroeide Schouten woont nu in Buenos Aires in Argentinië. ,,Ik hoorde net nog het verhaal dat Nederlanders de bakker waren uitgezet, omdat ze niet konden aantonen dat ze al langere tijd hier in Argentinië waren.”