Volledig scherm
PREMIUM
Het nepwapen dat de zoon van de familie Volkers won op de kermis van Zutphen. © Patrick Volkers

Zutphen gaat levensechte nepwapens als prijs op kermis ‘evalueren’

videoDe gemeente Zutphen gaat het uitdelen van levensechte nepvuurwapens als prijzen op de kermis met de exploitanten bespreken. Dit naar aanleiding van ouders die zich rot schrokken toen hun 13-jarige zoon thuis kwam met een bijna niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool.

Patrick Volkers moest even met de ogen knipperen toen zijn zoon zijn laatste verovering op de kermis liet zien. Een speelgoedpistool die wel heel erg veel lijkt op het dienstwapen van Nederlandse politieagenten. Volkers vindt dat dit soort speelgoed in deze tijd niet meer als prijs gegeven mogen worden. Op een Facebookgroep voor bewoners van Zutphen vraagt hij zich af of hij met deze opstelling ‘een hele ouderwetse vaders is?’

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.