Het Kerkpad in Warnsveld wordt nu aangepast zodat het niet meer dwars over het boerenerf loopt. Het moet een einde maken aan de confrontaties tussen boer en wandelaars.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Kerkpad in Warnsveld wordt nu aangepast zodat het niet meer dwars over het boerenerf loopt. Het moet een einde maken aan de confrontaties tussen boer en wandelaars. © Jeroen Jazet

Zutphen hakt knoop door over Kerkpad, maar: ‘Zolang het nieuwe pad er nog niet ligt, is het voor ons nog niet klaar’

videoHet Kerkpad in Warnsveld wordt gesloten voor gemotoriseerd- en fietsverkeer. Een nieuw aan te leggen wandelpad iets van het Kerkpad af moet confrontaties tussen een boer en passanten onmogelijk maken. Daarvoor heeft de gemeente Zutphen de pachtovereenkomst met de boeren aangepast. Maar of het echt een oplossing is voor de problemen tussen wandelaars en boeren, daar zijn nog wel twijfels over.

0 reacties

  1. Intimidatie, bedreigingen en angst: Zutphen is conflict tussen agressieve boer en wandelaars helemaal zat
    PREMIUM

    Intimida­tie, bedreigin­gen en angst: Zutphen is conflict tussen agressieve boer en wandelaars helemaal zat

    De gemeente Zutphen verandert de pachtovereenkomst met een van de boeren aan het Kerkpad in Warnsveld. Die verandering moet het mogelijk maken het wandelpad om de boerderij te leggen, waardoor de boer en wandelaars niet meer tegenover elkaar komen te staan. Burgemeester Annemieke Vermeulen is klaar met de conflicten tussen beide partijen en hoopt dat deze omleiding een einde maakt aan de strijd.