De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij.
Volledig scherm
PREMIUM
De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij. © Archief/Jeroen Jazet

Zutphen is in een hevige strijd verwikkeld met de gans, maar denkt nu de oplossing te hebben

Interactie kaart & VideoVoetpaden vol ganzenpoep, kaalgevreten grasvelden en oneindig lang gekwaak. De laatste drie jaar is de ganzenoverlast in Zutphen groot. Ingrijpen is nauwelijks mogelijk, de gans is namelijk een beschermde diersoort. Na jaren van steeds groter wordende overlast denkt Zutphen nu de oplossing te hebben.

 1. Huurders in Zutphen dreigen geen huur aan woningcoporatie Ieder1 te betalen vanwege langdurige renovaties en schade
  PREMIUM

  Huurders in Zutphen dreigen geen huur aan woningcopo­ra­tie Ieder1 te betalen vanwege langdurige renovaties en schade

  15 gezinnen die woningen in Zutphen van woningcorporatie Ieder1 huren, dreigen over zes weken hun huur niet meer te betalen. Zij vinden dat de opgelegde renovatiewerkzaamheden (sinds oktober) aan hun woningen te lang duren. Ook zou er schade aan eigendommen zijn. ,,Ik ga er vanuit dat problemen die er zijn snel verholpen worden’’, reageert Ieder1-directeur Joke Hofman.
 1. Opnieuw schade door vrachtvliegtuig in Meerssen
  Play

  Opnieuw schade door vracht­vlieg­tuig in Meerssen

 2. Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel
  Play

  Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel