Theaterdirecteur Mirjam Radstake in de Buitensociëteit in Zutphen .
Volledig scherm
PREMIUM
Theaterdirecteur Mirjam Radstake in de Buitensociëteit in Zutphen . © Ronald Hissink

Zutphen trekt portemonnee om ‘Paradiso van het Oosten’ mogelijk te maken: ‘Er vielen mensen flauw’

videoMet de Buitensociëteit heeft Zutphen al jaren haar eigen Paradiso in handen, maar de klassieke concertzaal wordt maar zelden gebruikt. Om jongeren naar de zaal te trekken wil Theater Hanzehof er een poppodium van maken, maar dan moet de zaal wel opgeknapt worden. De gemeente Zutphen trekt versneld meer dan 3 ton uit om het ‘Paradiso van het Oosten’ neer te zetten.

 1. Zutphense fietspadsoap sukkelt al 15 jaar voort: gesteggel om een langgerekte postzegel grond
  PREMIUM
  video

  Zutphense fietspad­soap sukkelt al 15 jaar voort: gesteggel om een langgerek­te postzegel grond

  Wie in Zutphen vanaf de Noorderhaven een lekker stuk wil fietsen langs de IJssel, komt een paar honderd meter verderop bedrogen uit. Twee hekken blokkeren daar pontificaal het pad, pal voor de Houthaven. Een dikke 150 meter verderop gaat het fietspad verder, maar om daar te komen moet je een flink stuk omfietsen. Dat is al een eeuwigheid het geval. Reconstructie van een fietspadsoap die al 15 jaar lang muurvast zit.
 1. Opstellers Zutphense petitie blijven toekomst bieb in Broederenkerk kritisch volgen: ‘Het is vooral een signaalfunctie’
  PREMIUM

  Opstellers Zutphense petitie blijven toekomst bieb in Broederen­kerk kritisch volgen: ‘Het is vooral een signaal­func­tie’

  De zorgen over een mogelijk vertrek van de bibliotheek uit de monumentale Broederenkerk in Zutphen zijn nog niet voorbij voor Zutphenaar Gijs Müller. De opsteller van een petitie om dit tegen te gaan, heeft zich voorgenomen de ontwikkelingen kritisch te blijven volgen. Met meer dan duizend handtekeningen blijken veel inwoners van Zutphen het plan voor samenwerking van de bibliotheek met de Hanzehof en Muzehof aan de Coehoornsingel niet direct te zien zitten.