Volledig scherm
PREMIUM
Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen gaat niet akkoord met de begroting van PlusOV, omdat een deugdelijke onderbouwing ontbreekt. © Edo Draaijer

Zutphen weigert op te draaien voor extra kosten PlusOV

Zutphen gaat niet akkoord met de begroting van PlusOV. De vervoerscentrale wil uitbreiding van het personeelsbestand van PlusOV en een reserve van 1,2 miljoen euro opbouwen om de organisatie van de vervoerscentrale op orde te brengen na de gedeeltelijke uittreding van Zutphen, Deventer en Apeldoorn. Een onderbouwing hiervoor ontbreekt volgens Zutphen.

De regionale vervoerscentrale PlusOV moet voor 1 augustus de begroting voor 2020 vaststellen. Het samenwerkingsverband tussen negen gemeenten uit de regio voor het zogenaamde routegebonden en vraagafhankelijke vervoer is ooit opgetuigd om het regionale vervoer efficiënter - en goedkoper - te regelen. Feit is echter dat er al sinds het begin flink geld bij moet en dat aan het begin van het schooljaar er in opeenvolgende jaren veel problemen waren bij de uitvoering van met name het leerlingen- (routegebonden) vervoer. Dat leidde tot schrijnende situaties. 

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.